preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kostrena

 > Naslovnica
Vijesti

Ponosni na kvalitetne i uspješne učitelje

Autor: Administrator , 23. 11. 2019.

Učitelji Osnovne škole Kostrena izvrsni su u radu s učenicima i u stručnom radu, a osim dobra glasa, koji se prenosi s koljena na koljeno, o tome svjedoče i javna priznanja.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove je godine prvi put uvelo nagrađivanje najboljih učitelja, a među nagrađenima je i profesorica Ina Randić Đorđević, učiteljica Hrvatskoga jezika u našoj školi. Povodom Međunarodnog dana učitelja 5. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu naša je učiteljica primila nagradu ministrice Blaženke Divjak na doprinosu razvoju kvalitete odgojno-obrazovnoga sustava Republike Hrvatske.

Inače, profesorica Ina Randić Đorđević proglašena je 2017. za najboljeg odgojno-obrazovnog djelatnika Primorsko-goranske županije i dobitnica je godišnje nagrade Općine Kostrena, napredovala je u zvanje učitelja-mentora, suatorica je udžbenika u izdanju Alfe i Školske knjige, a trenutno predaje Hrvatski jezik učenicima 6. i 8. razreda, razrednica je 6. a razrednome odjelu te voditeljica školske filmske družine. Nagradu doživljava kao poticaj da nastavi s dobrom obrazovnom praksom i zahvaljuje kolegama i učenicima na svakodnevnoj inspiraciji i podršci.

Velik je uspjeh za našu školu i sudjelovanje naših dviju učiteljica na 48. Svjetskom kongresu školskih knjižničara i 23. Međunarodnom istraživačkom forumu o školskome knjižničarstvu pod nazivom „Okupljanje – osnaživanje – preobrazba: školske knjižnice“ koji se ove godine održao u Dubrovniku od 21. do 25. listopada. Profesorica Mia Mihaljević Ivančić i školska knjižničarka Korina Udina predstavile su u Dubrovniku projekt „Učenici pisci“ kroz koji su tijekom devet godina objavljene tri slikovnice u nizu Biblioteka „Učenici pisci“. Posljednja u nizu slikovnica sadrži tri priče na tri jezika, nastala je tijekom 2018./2019. školske godine na satovima KČK-a (Knjižničnog čitalačkog kluba) u fazama od autora do čitatelja. Na dodatnoj nastavi engleskog i talijanskog jezika ove školske godine priče su prevedene na strane jezike.

Uspješnim predstavljanjem projekta ugled naše škole prepoznat je na međunarodnoj razini jer je među više od četrdeset zemalja sudionica i preko 80 stručnih izlaganja naša škola s profesoricama Korinom Udinom i Mijom Mihaljević Ivančić pokazala kreativan način učenja multipismenosti u školskoj knjižnici. Slikovnica s tri priče na tri jezika otputovala je s knjižničarima u mnoge zemlje svijeta nakon kongresa u Dubrovniku.

Ove su godine čak tri naše učiteljice sudjelovale na CUC-u, odnosno CARNET-ovoj korisničkoj konferenciji od 5. do 8. studenoga u Šibeniku. Najveća konferencija u području primjene IKT-a u obrazovanju u Republici Hrvatskoj okupila je više od 1100 sudionika na više od 140 radionica, izlaganja i interaktivnih predavanja pod motom „Na granici mogućega“, a profesorice Adriana Glavan, Mihaela Mrakovčić Pernar i Ina Randić Đorđević stekle su dragocjena iskustva, znanja i vještine kojima će osuvremeniti i poboljšati nastavni proces. Smatrajući kako je cjeloživotna edukacija važna u svim zanimanjima, prof. Glavan navodi i važnost svrhovita korištenja novih tehnologija u obrazovanju poput izrade edukativnih igara i primjene interaktivnih sadržaja i digitalnih alata.

Kad se već stvara niska uspjeha naših učitelja, svakako treba spomenuti i profesoricu Matematike Neviju Grbac koja je od polovice prošle školske godine angažirana kao mentorica u provođenju Škole za život u sklopu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prof. Grbac zbog tih obaveza trenutno ne može održavati nastavu u školi, ali zato provodi radionice i stručne skupove namijenjene edukaciji učitelja i to diljem Hrvatske. Profesorice Grbac i Randić Đorđević autorice su novih udžbenika iz Matematike i Hrvatskoga jezika koji se koriste u obrazovnoj reformi.

Uspjeh naših učiteljica nije slučajan, on je plod marljiva rada i truda, ali i ljubavi, kako navodi Vincent van Gogh: „Voli puno toga jer u tome leži prava snaga; i tko god puno voli, on i ostvaruje puno i može napraviti puno; i što je napravljeno iz ljubavi, napravljeno je dobro.“ Čestitke našim učiteljicama i svim djelatnicima Osnovne škole Kostrena na iznimnom radu i ljubavi s kojima poučavaju, dijele znanje i šire prave vrijednosti.
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Anketa
Označi marendu koju smatraš najboljom, odnosno koja je i ukusna i zdrava.


Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Kostrena / Žuknica 1, HR-51221 Kostrena / www.os-kostrena.skole.hr / ured@os-kostrena.skole.hr
preskoči na navigaciju