preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kostrena

 > Naslovnica
Vijesti

18.03.2020. DOBAR POČETAK!

Autor: Adriana Glavan, 18. 3. 2020.

Slikovni rezultat za povezanost tima

 

Poštovani roditelji,

Pred nama je period tijekom kojeg će  vaša djeca pohađaju nastavu u virtualnim učionicama.

Naravno imat ćete mnoga pitanja, baš kao i svi mi. Zahvaljujemo na razumijevanju, strpljenju i podršci  u ovoj nesvakidašnjoj situaciji koju nitko od nas nije izabrao.

Ono što vam želimo poručiti je da ovo vrijeme nikako ne smije biti vrijeme dodatnog pritiska i opterećenja kako za vas, tako ni za vašu djecu, naše učenike.

Većinu zadataka i aktivnosti koje ćemo postaviti u našim virtualnim učionicama, vaša djeca mogu samostalno rješavati. Učenici će slati svoje radove učiteljima zbog povratnih informacija. Najvažnije je da ostanemo povezani, da djeca znaju da mislimo na njih …

Pomognite svome stvoriti  dnevni raspored. Učenje je dužnost samih učenika! Neka griješe, neka pokušavaju, neka ponekad i ne budu uspješni od prve– ovo je pravo učenje, prava razredna zajednica, ali u drugačijem okruženju – istinska ŠKOLA ZA ŽIVOT!

Držimo važnim podsjetiti vas da nastava na daljinu ne znači isključivo on line nastavu i da vaša djeca ne trebaju zato biti stalno za  računalom. Svi imaju udžbenike i radne bilježnice i važno je da ih koriste. Pisana riječ još uvijek je najpouzdaniji izvor znanja.

Raspored TV emisija i on line predavanja je dostupan kako na mrežnoj stranici škole, tako i na stranici MZO i Škole za život.

Vi možete napraviti „raspored“ za svoje dijete da bi mu pomogli održati neki oblik organizacije rada. Za sve nas ovo je nova situacija za koju smo se spremali svega nekoliko dana, ali vjerujemo da ćemo zajedno s vama i našim učenicima uspješno odgovoriti i na ovaj izazov.

Svaki će učitelj organizirati nastavu na način kako je to najbolje za njegove učenike i jasno dati upute  za  izvršavanja zadataka. Način poučavanja razlikuje se od učitelja do učitelja. Oni se i inače razlikuju,  jer se svaki učitelj i inače prilagođava razredu i traži najbolja rješenja kako postići željeni ishod.

Ovo je proces učenja za sve nas. Kako tjedan bude odmicao sve će biti svima puno jasnije i ugodnije.

Naši učenici su otvoreni, radoznali  i kreativni  i ne sumnjamo u to da će nas zadiviti svojom sposobnošću prilagodbe i ovoj situaciji.

Ukoliko imate pitanja, nedoumica, prijedloga – slobodno nam se obratite.

I u virtualnoj zajednici mi smo usmjereni prema istom cilju – dobrobiti vaše i naše djece.

Vaši učitelji, stručni suradnici i ravnateljica  OŠ Kostrena
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Anketa
Označi marendu koju smatraš najboljom, odnosno koja je i ukusna i zdrava.


Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Kostrena / Žuknica 1, HR-51221 Kostrena / www.os-kostrena.skole.hr / ured@os-kostrena.skole.hr
preskoči na navigaciju