preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kostrena

 > Naslovnica
Vijesti

25.5.2020. POVRATAK U ŠKOLU ZA RAZREDNU NASTAVU

Autor: Adriana Glavan, 22. 5. 2020.

 

POČETAK NASTAVE ZA UČENIKE 1. DO 4. RAZREDA

Poštovani roditelji i dragi učenici,

U ponedjeljak, 25. svibnja 2020. godine, započinje redovita nastava U ŠKOLI za sve učenike razredne nastave od 1. do 4. razreda.

Sukladno najnovijoj preporuci HZZJZ o epidemiološkim uvjetima za rad u osnovnim školama škole zadovoljavaju propisane uvjete za siguran prihvat učenika nižih razreda.

Za dolazak djeteta u školu roditelj nije dužan potpisivati izjave o zdravstvenom stanju učenika.

Ako roditelj ima objektivne ili subjektivne prepreke za dolazak učenika u školu nije dužan poslati dijete u školu te ono nastavlja rad na daljinu (praćenje HRT3 programa uz dodatne upute učitelja).

Prema postojećoj uputi u školi se organizira rad koji uključuje i predmetne učitelje koji predaju u razrednoj nastavi (strani jezik, vjeronauk).

Moguće je i naknadno uključivanje učenika.

Mole se roditelji da se izjasne svojim razrednim učiteljicama putem otvorenih kanala komunikacije hoće li poslati dijete u školu u ponedjeljak 25. svibnja kako bismo što optimalno obrazovne resurse.

Svi učenici od 1. do 4. razreda pozvani su doći u školu, osim učenika kojima se zbog zdravstvenih ili drugih opravdanih razloga to ne preporuča. O tome su roditelji dužni obavijestiti učitelje, kao i u svakom slučaju izostanka djeteta iz škole koji je bio prije epidemije.

Za sve učenike od 25. svibnja vrijede epidemiološke mjere propisane na temelju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Molimo roditelje da ih detaljno pročitaju te s njima upoznaju svoje dijete prije dolaska u školu i objasne djetetu na njemu razumljiv način i potaknu da ih se pridržava.

O svim detaljima rasporeda ulaska i izlaska učenika iz škole, rasporeda odmora, trajanja nastave bit ćete obaviješteni od svojih učiteljica.

Učenici 1. I 2. razreda ulaze u školu na STRAŽNJI ULAZ u školu.

Učenici 3.i 4. razreda, ulaze u školu na GLAVNI ULAZ.

Nastava će se odvijati u jutarnjoj smjeni od 08:00 do 11:30 nakon koje će učenici upisani u produženi boravak ostati u školi s učiteljicama produženog boravka u miješanim skupinama i to u vremenu od 11:35 do 16:30 sati.

Roditeljima nije dozvoljen ulazak u zgradu te ih molimo da pričakaju djecu ispred ulaza na kojeg djeca ujutro dolaze na nastavu  na propisanoj udaljenosti. 

Molimo roditelje da obavijeste učiteljice o  primanju školske marende, korištenju usluga produženog boravka, ručka. Informacija o prehrani nam je izuzetno važna zbog pravovremene narudžbe namirnica. 

HZJZ-o objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koje imaju pomoćnika u nastavi (u daljnjem tekstu Upute HZJZ-a).

Upute HZJZ-a su dostupne na poveznici

Također su objavljene i Preporuke MZO-a za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za ocjenjivanje koje možete pronaći ovdje .

 Dakle, od ponedjeljka, 25. svibnja 2020., u školi je organizirana redovna nastava. 

Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih to ne žele učiniti, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju, kao i do sada, osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima.

O svim ostalim pojedinostima pravovremeno će vas upoznati vaše razredne učiteljice, a za  sve upite i nejasnoće stojim vam na raspolaganju.

U ovom trenutku nije moguće organizirati prijevoz učenika.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji, a učenicima želimo radostan povratak u školu.

Ravnateljica
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Anketa
Označi marendu koju smatraš najboljom, odnosno koja je i ukusna i zdrava.


Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Kostrena / Žuknica 1, HR-51221 Kostrena / www.os-kostrena.skole.hr / ured@os-kostrena.skole.hr
preskoči na navigaciju