preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kostrena

 > Knjižnica

O KNJIŽNICI - PROJEKTI - PREDAVANJA - KNJIŽEVNI SUSRETI - AKCIJE

  O našoj školskoj knjižnici:

Školska knjižnica ustrojena je 12. rujna 2001. godine kada je otvorena nova zgrada OŠ Kostrena. Tada počinje s radom školska knjižnica u sastavu odgojno-obrazovne ustanove.

Od 2001. godine školska knjižničarka je dr.sc.Korina Udina, u zvanju savjetnica.

Program knjižnično-informacijskog obrazovanja usmjeren je na četiri područja: čitanje, učenje,  informacijsku pismenost i kulturnu i javnu djelatnost. Učenje učenika kako učiti je sastavni dio sva četiri područja.
Školska knjižnica je dostupna učenicima u vremenu njihova najintenzivnijeg stjecanja znanja i učenja te vremenu razvoja stavova i ponašanja važnih za kasniji život. Svojim djelovanjem ona je ne samo potpora odgojno-obrazovnom radu, već otvara vrata osobnog stvaralačkog napretka svakog učenika.
  • Poslanje naše knjižnice: Učiti kako učiti! Učenici će zavoljeti ozračje knjižnice, imati pozitivan stav o knjizi, knjižnici i ostalim izvorima informacija. Kroz aktivnosti u knjižnici trebaju razviti komunikacijske, istraživačke i informacijske vještine. Odgajat će se aktivan čitatelj koji će u slobodno vrijeme pristupati knjizi i izvorima informacija na kvalitetan način.
  • Projekt u knjižnici: Biblioteka Učenici pisci (od 2010. do 2020.)
  • Preuzmi slikopriču o akciji kojom smo obilježili 10. rođendan OŠ Kostrene i to 10.10. u 10 i 10 sati, čitanjem na glas 10 rečenica iz izabrane knjige, 10 članova kČk.

NOVOSTI:

DOBRODOŠLI U KATALOG KNJIŽNICE OŠ KOSTRENA

ŠKOLSKA KNJIŽNICA U MEDIJIMA:

Radio emisija UMIJEĆE ODRASTANJA: https://radio.hrt.hr/aod/knjiznica-osnovne-skole-kostrena/332803/

Knjižnica Osnovne škole Kostrena

Radio emisija ČIČAK:https://radio.hrt.hr/aod/cicak-22-02-2020/333874/

Čičak 22 02 2020

Fiuman: https://www.fiuman.hr/61231-2/

Kanal Ri: Učionica https://www.youtube.com/watch?v=9fn9PVbd8U8